Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Hunderi hela dagen

I dag har det varit mest hund hela dagen, långpromenaden med Zeffe var aktiv, han bara ville göra något hela tiden. Tränade ff då han självmant slöt upp vid min sida, ställande och läggande blev det också, och det blir bättre och bättre. Inkallningarna går riktigt bra, men ibland kommer det där "Aussiehoppet" , och det är förståss när han inte passerar mig allt för långt, men det har också blivit mycket bättre. Han fick göra ett uppletande också med bara två saker som jag lagt i varje hörn längst ut, och det gick också bra. Vi tränade avlämnande av sökrullen också och det funkar riktigt bra, han har förstått att matte bara blir nöjd om hon får den i sin hand. När vi kom hem blev det lite slalomträning och jag tror han har fattat att det är alla portar som gäller.

Så var det Zootos tur att gå enskild promenad, vi gick en annan väg idag, helt ny för honom, det tycker han är spännande. Tränade kontakt och ff korta stunder och däremellan blev det inkallningar, och det är han jätteduktig på, fast han är så ivrig så han flyttar runt rumpan flera gånger innan jag hinner ge honom godbiten. Jag lyckades gömma mig några gånger för honom också, nu har han inga problem att hitta mig, första gångerna blev han lite orolig och visste inte riktigt vad han skulle göra, stackarn.

På eftermiddagen gick jag ut och lade ett ängsspår till Zeffe, det blev c:a 600 m med två vinklar och fem apporter. Han fick göra ett spårupptag och det gick kanon, han gick ut rätt sakta i början jag brukar ju få bromsa honom, men när han spårat c:a 100 m och efter en apport blev det fart på honom, så det var bara att hålla emot så mycket det gick. Han tog alla appoter och vände upp mot mig med dem.Den första vinkeln slog han lite i men den andra var klockren.När vi kom hem var Zooto ute med Janne och Kim så då blev det lite lek, det ser så kul ut när Zooto ska försöka hinna med Zeffe, han genar så mycket han kan och så fort han får en chans så hugger han tag i Zeffes svans, och där hänger han, släpper inte taget , stackars Zeffe har snart ingen päls kvar i svans och rumpa. Sen var de med och släppte in hästarna, Zooto måste vänja sig han också, och nu har han slutat skälla ut dem så fort han ser dem, men han vill inte gärna gå in i stallet när hästarna är där. Nu skulle man ju kunna tro att de var trötta efter en fullspäckad dag, men inte då, nu håller de på och retar och jagar varandra, men det står nog inte på förrän de slocknar, det brukar alltid vara full rulle efter en händelserik dag innan de kan koppla av.

Ha det gott

Siv/Zeffe & Zooto

Just nu känner jag mig: glad

 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N