Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Avvisade flyktingar finns kvar i Sverige och arbetar för mat

Personer som inte har uppehållstillstånd i Sverige används av arbetsgivare, för vilka de tvingas arbeta nästan gratis.
Detta bevisas av polisattacker i Lena Jämtlands län. "Människor som har nekats uppehållstillstånd, istället för att lämna Sverige, går under jord." För att överleva arbetar de nästan gratis, i utbyte mot mat, säger Kristina Molin och arbetar med gränspolisen / gränspolisen i Östersund / Östersund.

Arbetsgivare som anställer personer som inte har rätt att arbeta i Sverige, som dessa arbetare själva, bryter mot utlänningslagen. En arbetsgivare kan komma undan med böter för att ha använt olagligt arbete, men kan gå till fängelse i upp till ett år.

Sedan sommaren 2018 har ny lagstiftning trätt i kraft som ger polisen rätt att genomföra inspektioner på eget initiativ.
Under de senaste två åren undersökte Lena Jämtlands polis 40 brott i kategorin ovan. I andra regioner i Sverige, särskilt i stora städer, är skalan ännu större.

I slutet av februari hålls en domstol i Ostersund, där ärendet om en arbetsgivare från den västra delen av Jämtland kommer att höras, som upprepade gånger anställde personer som inte hade rätt att arbeta i Sverige.
Enligt Migration Office kommer dessa problem att växa under de kommande åren.

Polisen i Region Nord begärde ytterligare finansiering för att kunna öka personalen för inte bara polisen, utan också civila specialister för att utreda denna typ av brott.


 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N