Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

3 fina aktiviteter utomhus för barnen

Hösten erbjuder en massa fina utomhusaktiviteter som blir riktigt njutbara med skarp och ren luft, färgglada lövverk och unika säsongsbetonade möjligheter. En del av det som ni pysslat med under sommaren går ju att fortsätta med då det blir fina soliga höstdagar.

Även sådant som att hoppas på studsmattor kan man göra under hösten. Det kan rentav vara läge att se efter studsmatta rea när säsongen för dessa är över för att få en billig leksak som kan räcka långt in i oktober.

Här är tre fantastiska utomhusaktiviteter för barn under hösten:

Lövinsamling och hantverk

Aktivitet: Gå på en naturvandring och uppmuntra barnen att samla en mängd färgglada höstlöv i olika former och storlekar. De insamlade löven kan användas till olika hantverk.


Hantverksidéer

Bladgnidningar: Placera ett blad under ett pappersark och använd en krita för att gnugga över papperet, och fånga bladets struktur och form.
Lövcollage: Använd de insamlade löven för att skapa ett collage eller ett naturinspirerat konstverk.
Pressade löv: Placera blad mellan två ark vaxpapper och tryck in dem i tunga böcker. Efter några dagar kan de användas som bokmärken eller läggas till i klippböcker.


Kurragömma i skogen

Ge er ut och lek kurragömma i skogen. Detta bör förstås göras på ett säkert sätt så att ingen gömmer sig där det blir svårt att hitta personen. Ta med GPS klockor för barnen om det rör sig om ett stort skogsområde ni vill inte gå vilse!


Äppelträdgårdsäventyr

Äppelplockning: Ta med barnen till en lokal äppelträdgård. De kan roa sig med att plocka sina egna äpplen direkt från träden. Kanske har ni en granne som vill få lite hjälp med detta.
Äppelhantverk: Använd äpplen för att göra stämplar. Skär ett äpple på mitten, doppa den platta sidan i färg och stämpla det på papper för att skapa äpplemönster.
Matlagning med äpplen: Använd de plockade äpplena för att göra barnvänliga recept som äppelpaj, äppelmos eller kolaäpplen. Barn kan hjälpa till med tvätt, skalning och enkla receptsteg.


Dessa aktiviteter ger inte bara underhållning utan erbjuder också pedagogiska stunder. Barn kan lära sig om årstiderna, växternas livscykler och vikten av lokalt jordbruk samtidigt som de utvecklar sin kreativitet och motoriska färdigheter.


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N