Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Det är viktigt att hand om synen

Det finns mycket att göra för synen och det är viktigt att inte glömma bort detta. Särskilt i en tid då vi använder skärmar dygnet runt. Skärmarna har något som kallas för blått ljus och som faktiskt kan vara riktigt skadligt för oss. Det sägs till och med att blått ljus ger oss vita nätter!

En sak vi kan göra åt detta är att använda oss av bluelight glasögon. De är mycket bra för att blockera det blåa ljuset. Detta är inte bara att föredra på jobbet. Även om du inte behöver någon styrka för synens skull så kan du skaffa ett par bluelight glasögon att ha på hemma när du surfar och använder din mobiltelefon.

Kosttillskott för synens skull

Om vi ser på det inre arbetet mot bättre syn så finns det saker att göra. Det är viktigt att få i sig mineraler och vitaminer som stärker synen. Du kan välja ett kosttillskott som inkluderar flera saker som gingko biloba och selen.

A vitamin är också viktigt för ögat och det finns fler vitaminer som kan fungera som en hjälp så att dina ögon inte blir för torra. När vi använder skärmar så är detta också en aspekt. Ögat blir irriterat och uttorkar och det är inte bra för hälsan.

Glöm inte bort synundersökningar

Det är också viktigt att då och då undersöka synen. Kanske behöver du nu styrka eller så har den du alltid haft förändrats. Med åldern sker förändringar och då är det bra att köpa glasögon som är anpassade till detta. Det är också en hjälp för din syn!


 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N