Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Hästupplevelsen är den bästa presenten du kan ge!

Mamma jag vill ha en häst!

En mycket vanlig mening från barn som upptäckt glädjen i att pyssla med hästar och att rida. En egen häst är en drömpresent som sällan blir till verklighet. Men vem har sagt att det måste vara en häst eller att det bara är barn och ungdomar som längtar efter hästrelaterade presenter?

Något av det bästa jag någonsin har gjort

När jag tänker tillbaka på alla saker jag har gjort står häst-kursen för vuxna i Skåne ut som något alldeles särskilt. Jag var ganska rädd för hästar i 25-årsåldern och tänkte först att en kurs i stallet absolut inte var för mig.

Nu hade jag en väninna som tyckte på annat vis. Hon menade att jag skulle växa som människa om jag bara lärde mig att ta hand om hästar och enkel ridning på det. Jag följde med till stallet och det blev till flera år av regelbundna ridlektioner för vuxna.

En upplevelse för alla

När det ges presenttips är det ofta upplevelsen som står i centrum. Folk tycker ju om att göra saker tillsammans och då passar det perfekt att ge sig ut på vandring, flyga eller testa choklad.

Med tanke på hur mycket det gav att lära sig rida i vuxen ålder tycker jag att ridning är en den bästa 50 års present du kan ge. Särskilt till en person som tidigare aldrig fått testa och som kanske är lite rädd.

Bara att få vara med i stallet, förstå hur man rör sig omkring en häst, och vad som krävs för att det ska bli ett lyckat samarbete blir ett minne för livet. En kunskap som följer med som ett ökat självförtroende med eller utan hästar i närheten.

Hälsa beskrivs också som det bästa man kan ge

En annan sak som ofta kommer upp då det handlar om presenter är hälsan. Vi vill gärna ge de vi tycker om en god portion hälsa. Det kan vara så enkelt att vi erbjuder att sköta disken och middagen under flera dagars tid som personlig och unik present.

Det är välkänt sedan tidigare att hästar får oss att må bra. Senare undersökningar visar definitivt att barn kan rida sig till hälsa. Det kan till och med vara så att vistelsen i den sociala miljö som stallet är gör att den mentala såväl som den fysiska hälsan främjas.

Det här är minst sagt spännande tankar för dig som vill ge bort en unik present som är bra för hälsan och som är ovanlig. En kurs i stallet, en dag med ridning och lunch, eller varför inte en längre utflykt med hästar där övernattning ingår? Det mesta är möjligt och i Sverige finns det gott om stall och gårdar som erbjuder allt från kurser till event.

Tillbaka till kursen i Skåne…

Det har nu gått ganska många år sedan jag lärde mig rida som vuxen. Idag hinner jag inte med att besöka stallet så ofta som jag skulle vilja. Men tiden som jag lade på att ta hand om hästar, städa i stallet och att öva rid-teknik finns alltid med mig. Den är som ett litet energipiller som går att plocka fram när vardagen känns grå.

Snart är det kanske dags att dra med barnen till närmsta stall för att ge dem samma gåva och möjlighet. Det är något som jag aldrig ens hade tänkt om det inte var för min väninna som tjatade tills jag följde med.

Det här är en insikt som får mig att konstatera att en hästupplevelse är det bästa du gammal hon är. Hästen bryr sig inte om ifall du har ridit sedan förskoleålder eller om du stiger upp i en sadel för första gången då du fyller 50.

Kärleken och glädjen som uppstår mellan ryttare och häst är en upplevelse som kommer med som ett minne för livet. Så har det varit för mig och så är det för många andra!

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N