Kategorier

 
     
Spara artikel
 
   

Hur hittar du ett videoslot som passar dig?

Är du någon som har navigerat runt på de olika spelsidorna online för att prova lyckan så har du antagligen sett vilken ofantlig mängd med olika videoslots som det finns att spela på. Det är såklart inte rimligt att sitta och testa tusentals spel för att hitta sin favorit, men det finns lyckligtvis några metoder som kan hjälpa dig att sålla agnarna från vetet. I artikeln tittar vi på några områden som du kan sätta upp dina egna kriterier inom, för att garantera att du får en så bra spelupplevelse som möjligt.

Design och teman

Det som du kommer att behöva grunda din första bedömning på är hur spelet ser ut. Börja med att välja ut några spel som helt enkelt ser roliga ut och som har en design som är lockande för just dig. Många spel, som exempelvis Mega Fortune Dreams Jackpot som utspelar sig på en lyxyacht, är utformade för att locka till sig en bred målgrupp. Skönheten med att det finns så otroligt många videoslots är dock att det både finns den typen av spel som är populära bland den stora massan och att det finns så många nischade spel.

 

För dig som verkligen vet vad du gillar så kan du nämligen leta efter spel inom just dina intresseområden. Det finns spel med musikteman, filmteman, tv-spelsteman, matteman, djurteman – ja, det mesta du kan tänka dig helt enkelt. Välj det som ligger närmast din personlighet. 

Spelfunktioner

När du har valt ett spel som ser roligt ut så är det dags att säkerställa så att det faktiskt är underhållande i praktiken också. Det gör du genom att undersöka vad spelet har för funktioner. Även om de flesta videoslots är snarlika i hur de fungerar så kan det också finnas mycket som skiljer dem åt. Typiska exempel där spelen kan fungera annorlunda från varandra är antalet vinstlinjer, insatsvariationer och kanske framförallt hur bonusspelen ser ut. 

 

Den vanligaste bonusfunktionen bland videoslots är så kallade “free spins” som kort och gott brukar innebära att du får några gratis spelrundor som en bonus. Många videoslots har dock fler bonusspel, och dessa kan se ut på flera olika sätt. Ofta består bonusrundorna av spellägen där du får klicka på olika symboler för att se om/vad du vinner, eller så kan de bestå av alternativa symboler på det ordinarie spelfältet och i andra fall så kan exempelvis ett lyckohjul uppenbara sig för dig. Bonusspelen kan helt enkelt se ut lite hur som helst och det är det område där spelutvecklarna kan ta ut svängarna som allra mest.

Vinster

Efter att du hittat några spel som som tilltalar dig estetiskt och som har de funktioner som du efterfrågar, så kan du titta på vilken typ av vinster som delas ut. Vissa slots har till exempel fasta vinstbelopp som det går att spela hem, medan andra erbjuder progressiva jackpotts som växer i takt med att en liten summa av varje insats från spelare samlas i en gemensam jackpott. Spelen med progressiva jackpottar har lett till att en del rejäla mångmiljonbelopp har delats ut över åren.

Välj någon av de populäraste slotsen

Känner du att du är en person som inte är så kräsen och bara vill spela ett spel som är välfungerande så kan du alltid välja ett alternativ som många andra spelare föredrar – dessa har trots allt blivit populära av en anledning. Många spelsidor brukar vara duktiga på att lyfta fram sina populäraste spel, vilket gör att du med stor sannolikhet kan hitta dem enkelt.  

 

När du väl har gjort ditt val är det bara att luta sig tillbaka i soffan eller skrivbordsstolen och njuta av spelandet. Skulle du tröttna på spelet som du valt så finns det ju som sagt väldigt många alternativ – då är det bara att gå vidare till nästa spel.