Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Är det bättre att diska för hand?

Det finns statistik som visar att handdisk absolut inte är bättre än maskindisk. Om du tänker att det inte är lönt att skaffa diskmaskin för att handdisken är bättre för miljön kan du vara ute och cykla. Handdisken kan nämligen leda till att mycket mer vatten används.

Idag kan du ju satsa på diskmaskiner som är energisnåla. De gör jobbet utan att slösa vatten och el. Med tanke på detta kan det verkligen inte ses som bättre att diska för hand. Nu kan det förstås finnas skäl till att du ändå vill diska för hand.

Du mediterar när du diskar

Om du tillhör de som sysslar med mindfulness när du diskar är det klart att det kan vara klokt att låta bli att köpa diskmaskin. Du får ju en bra stund vid diskhon när hela dagens disk ska tas hand om. Du tar varje kopp och tallrik och tänker noga på vad du gör.

Det här kan du aldrig få när en maskin diskar åt dig. Möjligen kan du välja att bara diska för hand när du känner att du behöver lite mer fokus i livet. Diskmaskinen får göra jobbet när du inte har tid för denna meditation.

När du vill att ungarna ska diska för hand

Det finns också de som tycker att en diskmaskin tar bort möjligheten för barnen att lära sig hur man diskar. Det är klart att de kan lära sig hur man använder en diskmaskin men det är inte samma sak. För de som vill att barnen ska förstå sambandet mellan tallrikar och koppar som används och hur de blir rena kan det vara klokt att fortsätta med handdisk.

Om barnen engagerar sig mer i aktiviteter i hemmet på detta vis kan det vara bättre att handdiska än att ha en diskmaskin som på ett magiskt sätt ser till att allting blir rent och fint utan att någon måste kavla upp ärmarna.

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N