Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Varför är det så svårt att sova?

Trötta mammor som läser att det är farligt att få mindre än 6 timmars sömn per natt kan sucka. Hur ska det gå till? Det är många som ligger sömnlösa av jobbiga tankar och lika många som av olika skäl störs på natten. Det verkar som att i stort sett alla du känner lider av sömnproblem. Varför är det så svårt att sova?

Kanske tänker vi för mycket på saken

Något som kan vara bra att tänka på är att det faktiskt är värt en hel del att bara ligga ner och vila. Många som drabbas av sömnproblem blir oroliga och kan av själva oron börja må mycket dåligt. Om du tänker att det är helt okej att inte kunna somna gör det saken lite lättare.

De allra flesta kommer förr eller senare att inse att sömnproblem är en del av livet. Om du inte längre ser det som ett måste att tvinga fram sömnen kanske du kan slappna av. Då blir faran med att inte få rätt antal timmar mindre.

Söka hjälp för dålig sömn

Nu behöver du inte acceptera att du inte kan sova på natten. Om det finns fysiologiska anledningar är det så klart bra att söka hjälp. För dig som störs av andra kan det också finnas lösningar. Kanske bör du sova på annan plats eller så kan du ta hjälp av saker som gör din sov-miljö bättre.

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N