www.OffertOnline.se -> 


NTF HORSES


Frihetsdressyr
Vad är frihetsdressyr

Frihetsdressyr handlar om lösarbete, respekt och ett förtroende mellan häst och människa, här tar man kommunikationen på en högre nivå. Här använder man kroppsspråket för att beskriva för hästen vad det är man vill säga. Ett lösarbete stärker relationen ytterligare mellan oss individer. Liksidig är en bra sak att tänka på, när man tränar tillsammans med hästen i frihetsdressyr och i andra träningar. Det är viktigt att jobba sig stabilt och noggrant framåt i träningen. När hästen kommer oss nära och blir nyfiken på oss kan man börja träna dem löst, och ut efter det bygga upp en fin frihetsdressyr. 


Jag vill få en nyfiken och arbetsvillig häst, som vill vara vid mig och känner trygghet, Jag vill ha en häst med ett bra självförtroende utan att dominera hästen och få en undergiven häst. För mig är det viktigaste är att se varje individ! Mitt träningssätt går ut på att få en lekfull och motiverad häst som vill jobba tillsammans med mig på ett glädjefyllt sätt. Jag använder mig i första hand av kroppsspråket, använder även en stick för att vägleda och beskriva tydligare. Om inte hästen förstår en övning backar jag tillbaka och beskriver med tydligare signaler tills hästen har förstått övningen, för mig handlar träningen om att hästen har lika mycket rätt att vara med och tycka till, vilket innebär att jag får en positiv och arbetsvillig häst. Min grundstenar bygger på en starkare relation och partnerskap tillsammans med mina hästar för att finna frihet.


Men mina grunder bygger inte enbart på att träna frihet, de viktigaste är självklart att finna en fin relation på vägen tillsammans med sin häst och få en häst som blir trygg i den vardagliga hanteringen tillsammans med oss. Man får inte glömma att vi alla både människor och hästar är olika! Lika så olika mål och inriktningar. Men en god kommunikation är alltid bra att ha med sig vad man än vill uppnå